1. okt, 2021

Vi tränar - eller gör vi det??

Vaff!

Nu är det höst och idag regnar det till råga på allt! Jag tror jag ska sitta vid brasan hela dagen. Det gjorde jag förra helgen med för Zessa fick en månadsprenumeration på Viasat när hon fyllde år den 23:dje så vi tittade på golf hela helgen 🤪. Nu tror ni väl inte att Zessa direkt önskat sig denna present men hon gillar att sitta framför brasan så det var ett bra sätt att få göra det extra mycket. Matte och husse tittade på Ryder Cup där Europa missade alla puttar och USA satte alla. De tyckte det var kul ändå för spelarna hade ibland lika vidriga lägen som matte och husse brukar ha. Det var 1000 bunkrar på banan och på några ställen kom inte ens dessa proffs upp utan tog upp bollen! Det tyckte matte var kul 😀. 

Just nu ligger jag i hårdträning, om 2 veckor ska jag först på noseworktävling i Linköping och så 4 dagar senare dans- och gångtävling, också i Linköping. Ja, det heter förstås freestyle och HTM men det handlar om dans och att gå. Matte har nyligen bestämt att jag ska dansa med lillmatte istället för med matte. Det beror givetvis på att hon tror att jag har större chans då eftersom lillmatte är mycket mer musikalisk än matte. I HTM ska däremot matte och jag tävla för, som hon säger, "gå kan jag ju" 🤪. Häromdagen hyrde hon hundhallen på brukshundklubben och så var vi där och tränade. Zessa startar i samma klass som jag i både freestyle och HTM. Jag tänker bli bättre än hon 😎! Det gick fint för mig när vi tränade, men matte hade lite problem, ni fattar om ni tittar på videon! Matte tycker också att vi tränar på alldeles för vanliga platser så en dag gick vi till Fjällbacka golfklubb och tränade dels ute på altanen där och dels inne i hallen!

I nosework får vi däremot svårt att "klå" Zorro för gissa vad! Han VANN hela tävlingen i Norrköping förra helgen 🤩. Han fick så mycket priser att lillmatte inte kunde bära dem alla. Dessutom fick han TRE rosetter, en för diplomet, en för att han vann och en för att han kom trea i det enskilda inomhussöket. Det var inget snack om att någon var nära heller för schäfern som kom tvåa var 12 sekunder långsammare, en hel evighet med andra ord (åtminstone i nosework)! Jag vill också ha så många rosetter, det är alldeles för tomt på min del av rosettavlan🙂.

För ett par veckor sedan var jag ensam hemma med husse nästan hela helgen. Matte var med Zessa på nosework i Linköping och Sandie fick följa med. Jag och husse fick vara hemma bara för att jag var i något matte kallade "höglöp". Jag vet inte riktigt vad det betyder men husse och jag gick långa promenader och jag fick ha min mat stående i köket hur länge jag ville och så myste vi vid brasan. Efter den helgen äter jag min mat lika snabbt som Sandie men inte som Zessa, hon är supersnabb! Ingen fattar vad som hänt och jag tänker faktiskt inte berätta det 🙃.

Nu måste jag nog träna lite till, matte ropar på mig och hon har nykokt kyckling så det kan bli riktigt trevligt 😋.

Slick på alla från Tazza 😘

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan