22. okt, 2021

Jag tävlar jättemycket nu!

Vaff!

Oj vad jag har tävlat nu! Förra veckan var vi alla utom husse (som var tvungen att måla fönster) i Linköping. På fredagen hade matte och lillmatte hyrt den stora Anicurahallen för matte hade fått för sig att JAG skulle behöva träna där inför tävlingen veckan efter. Bara för att jag körde rejset när vi var i Härrydahallen! Det var ju jättelänge sedan och jag var bara valp (eller nästan kanske) då 🙂. Det var iallafall kul att träna. Det var nästan som gräs fast inomhus och så lite sand. Zessa och Zorro fick också träna. 

På lördagen var det noseworktävling på ett jätteroligt ställe som såg ut som Granngården ungefär. Det luktade jättegott där, fanns massor av hundmat. Zorro startade först och hittade all gömmor och fick sitt andra diplom. Jag kunde inte hitta den första för matte gick aldrig på den sidan av trucken 😠. Sen hittade jag utegömman och så innegömman jättesnabbt för där lyckades jag hindra matte att gå åt fel håll (hon kan ju inte ha något luktsinne alls!!). Påbehållaren var matte för snabb men jag var rätt nöjd ändå. Ni kan se mig hitta inomhusgömman på min NW-sida http://www.sagaris.se/446857047 . 

Så i onsdags var det dags för freestyle- och HTMtävling. Zessa överraskade alla med att komma 6:a och ta uppflytt i HTM!! Hennes program ligger på hennes HTM sida för den som vill titta ( http://www.sagaris.se/54030903 ). Hon har en jättekonstig låt men det var den enda matte kunde hitta som handlade om en motorsåg och eftersom hon köpt en som både kan låta och röra kedjan ville hon ha den med! Jag körde min "Det går bra nu" och det gick ganska bra 😀fast matte sa att jag nosade för mycket i mattan 🙃, ni får se vad ni tycker (http://www.sagaris.se/450860679 ). Ännu bättre gick det för mig i freestyle där jag och minimatte vann över Zessa och kom 6:a 😎. Jag missade uppflytt men 0,05 poäng!!!! Attans men nästa gång så! Det var lite synd för jag klär bra i lila och silver som det var i rosetten Zessa fick för sin uppflytt. Här är mitt framträdande http://www.sagaris.se/450862257 . På bilden ser ni vårt "krypin" på tävlingen. Matte hängde filtar runt för hon tyckte jag skällde för mycket på alla hundar jag såg. Jag tycker hon skulle vara glad att jag har koll när hon inte själv har det.

När vi åkte hem fick vi med 2 fripassagerare, Bonzo och Zorro ska nämligen bo hos oss i en vecka nu. Det första vi gjorde (för att hälsa dem riktigt välkomna antar jag) var att matte tog med oss alla till veterinären idag för att fylla på våra vaccinationer. Jag tvingades ta den "stora" sprutan också fast jag egentligen inte behövde förrän nästa år men matte sa att det var mer praktiskt att alla fick spruta samtidigt. Veterinären tyckte att vi var helt bedårande och tog massa kort på oss. Hoppas jag syns!

Slick på nosen på alla från Tazza som nu måste hålla koll på kvällens ben så att utdelningen blir rättvis 😋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan