8. nov, 2021

HURRA för mig!!

Vaff!

Jättestort HURRA för mig för idag fyller jag 3 år 🤩! Lillmatte, lillhusse och minimatte ringde och sjöng för mig. Minimatte sjung mest och bäst. Hon sjung flera minuter efter att alla andra slutat och hon hade bakat en "tårta" till mig på sin spis. Jag slickade på den via facetime och det tyckte hon var roligt. Jag tyckte kanske det var ändå roligare när matte kom med en tallrik köttbullar. Jag tänkte äta upp allihop men det fick jag inte utan jag fick EN (snål matte, stackars mig) och så fick jag bjuda Zessa och Sandie på varsinn 😲. Men vi ska fira mer ikväll när husse kommer hem så jag hoppas på mer.

En födelsedagspresent var att jag kom med på TEM fordon i Hallstahammar om 2 veckor. Zessa som inte alls fyller år kom med på TEM inomhussök och Zorro som inte heller fyller år kom också med. Men jag är glad ändå och idag gjorde jag 4 sök på fordon och hittade alla gömmor supersnabbt!

Zorro och Bonzo har bott hos oss i 10 dagar när lillmatte, lillhusse och minimatte var på Kanarieöarna. Bonzo sa att det var en av hans bästa semestrar, vila i värmen framför brasan varje dag, bra käk, två ben på kvällen, bara behöva borsta tänderna 2 gånger på en hel vecka och dessutom bli buren första 200 meterna av promenaden! 

Igår var jag sjuk! Ja, jag blev sjuk redan i fredags men matte är ju inte den som oroar sig så det var först igår när jag bara låg i korgen och inte åt som hon blev orolig. Då ringde hon djursjukhuset. Där sa de att pga veterinärbrist skulle de stänga kl 16 och hade fullt tills dess. Var man väldigt sjuk måste man åka ända till Stockholm!! Så sjuk tyckte inte matte att jag var men hon åkte och köpte en termometer och jag hade helt normal temp, 38,5 och då sa matte att "du är frisk Tazza" och nu får du äta. Sen fick jag leverpastej, älg och kyckling och jag åt alltihop 🙂. Idag är jag frisk så matte hade nog rätt! Tur jag slapp veterinären 🤪.

Jag har börjat fixa tricken på nivå 5 nu i Chihuahuautmaningen. Förra veckan gjorde jag "runda åt båda hållen från 4 meter" bland annat och jag var så bra så lillmatte till och med blev häpen 😎. När man ska runda från höger till vänster ropar matte "racka" och när man ska runda från vänster till höger ropar hon "runda". Det är jättelätt, fast Zessa tycker det är svårt. Hon kan det, men säger att hon inte ser någon mening med det eftersom man kommer tillbaka till samma plats oavsett hur man rundar.

Zessa bantar föresten just nu. Det går inget vidare, hon väger exakt lika mycket nu som när hon började för 4 veckor sedan. Matte säger att om hon inte går ner 2 hg snart så får hon starta med lågkaloridiet. Matte funderade ett kort ögonblick på om jag och Zessa skulle åka på skönhetstävlingen som heter "My Dog" i januari men sen såg hon att det var en italiensk domare ena dagen och en brasiliansk den andra så då blev hon tveksam. Det var ju en italiensk domare som lyfte upp Zorro i huvudet när han var liten. Hon har en dag på sig till att tänka för sen blir det dyrare att anmäla och snål som hon är (ja, ni såg ju hur det var med köttbullarna!) vill hon inte betala mer än hon behöver 😀.

Till sist: JÄTTEGRATTIS till mina syrror Maze och Saga - vi är BÄST 😎. Nu ska jag hjälpa matte att välja ben för snart kommer husse hem och då ska vi fira igen!

Slick på alla från Tazza, 3 år idag 😘

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan