31. dec, 2021

Oj vad fort det går!!

Vaff!

Här går det undan minsann, julen är redan över och det är dags att önska Gott Nytt År vilket jag gör med det supersnygga kortet vi tog idag 🙂. 

I mitten av december var matte och Sandie i Linköping och passade Alma medan lillmatte och lillhusse var i Stockholm på Idolfinalen. Alma passade på att lämpa över en förkylning på matte och sen var matte sjuk fram till jul. Rättvist nog blev både lillmatte och lillhusse också förkylda men alla hade negativa coronatester så vi åkte till Linköping för att fira, samma dag blev husse krasslig. Så vi andra åkte till Bestorp och lämnade klappar till GMM. Hon hade bestämt sig för att fira med "de fyras gäng" (det är tre pigga farbröder och så GMM förstås) där för att inte bli sjuk eller dra dit något olämpligt.

Det blev julafton iallafall och massor av paket men förvånandsvärt få till MIG! Husse hade köpt en häftig bilbana till Alma. På lådan stod det att den var för barn från 8 år. Alma är 2 och ett halvt så jag vet inte hur husse tänkte. Han blev tveksam själv och frågade matte om vi skulle spara den till nästa jul (som om det hjälpte, vem blir 5 år äldre på ett år 🤪). Matte tyckte att hon skulle få den! Det visade sig att efter att husse, lillhusse, matte och lillmatte alla deltagit i att bygga ihop banan med 2 spår och 2 loopar så lärde sig Alma att köra 2 varv nästan lika fort som matte! Man fick passa sig så man inte stod i fel kurva för då kunde man få en bil i huvudet!

På juldagen kände matte sig helt frisk så hon utmanade lillmatte i en padelmatch som blev mycket jämn men som matte så småningom vann (mest för att tiden tog slut och hon ledde då). Efter det blev hon sjuk igen! På Annandagen var alla utom vi och matte på hockey och sen åkte vi till Kumla för vi skulle till Fjällbacka dagen efter. På morgonen dagen efter började matte och husse med att ta varsitt covidprov igen. Sen upptäckte matte att hon hade feber och sa till husse att innan vi lämnade Kumla skulle han ta en snabbsänka på henne. Vi har bara sådana som venprov och husse har aldrig tagit något venprov. Matte satte en hård stas runt sin arm, pekade på ett kärl och sa "stick där, hur svårt kan det vara? det där klarar varenda heroinist". Husse kanske har anlag för det gick bra 🙂.

Matte, jag, Sandie och Zessa sov hela resan så lite synd om husse var det men han höll sig vaken av sin hosta. När vi kom fram snöade det och sen snöade det i nästan 2 dygn. Vi var inne och matte försökte göra några noseworkgömmor men både hon och husse hade nästan 39 graders feber och matte hade som hon sa "en hosta från helvetet" (det var hon som sa det, inte jag!!) Dessutom visade sig den där snabbsänkan vara väldigt hög (men dom hade inte covid iallafall) så efter att hon suttit upp och hostat oavbrutet i 3 nätter åkte hon ner till Apoteket och köpte antibiotika. Husse tänkte härda ut men efter att matte blivit supermycket bättre och bara hostade ett par minuter i timman samt feberfri fick även han krypa till korset (läs apoteket) så idag har han för första gången på 10 dagar kunnat spela lite saxofon!

Två dagar före julafton färgade matte sitt hår lila!!! Ja, nu snackar vi riktigt LILA inte någon mesvariant. Lillmatte blev lite chockad och frågade om hon fått en ålderskris men matte sa bara att hon tyckte det var kul att se hur det såg ut (ganska snyggt faktiskt tycker jag 😎). Lillmatte frågade om hon tänkte ha det så när hon jobbade och om patienterna inte skulle undra lite när doktorn plötsligt har lila hår. Matte sa att det tänkte hon, iallafall ett tag och att hon fått inspiration av en på "Fråga Lund" som haft grönt hår och att hon faktiskt tänkt ta grönt först men att husse sagt att lila var fräckare. Lillmatte blev rätt förvånad över att husse varit med på idén och sa att hon var osäker på om hon hade vågat det.

Om ni tycker det är länge sedan jag skrev beror det på att matte inte haft tid för hon håller på att skriva en bok till Freja (som är minimatte Almas syssling). Jag har sagt till henne att det är helt bortkastat eftersom Freja fyller ett år i januari och inte kan läsa 🙃. Matte sa bara att hon kan börja med att titta på bilerna. Alltså, JAG har sett bilderna!! Nästan alla är svartvita och supertråkiga. Stackars Freja. Hoppas hon får något roligt också. Matte har lite lustiga presenter ibland, lillhusse fick till exempel ett DNA test i julklapp 🤪.

Nej, nu verkar nyårsbenen vara på G så GOTT NYTT ÅR alla så ses och hörs vi 2022 😘

Tazza 💋💋💋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan