6. feb, 2022

Jag är trött på covid 19!

Vaff!


Idag skulle jag ha tävlat 2 klasser freestyle och 2 klasser HTM men tror ni det blev något! Nej, det blev inställt och jag är jättetrött på alla inställda tävlingar 😠. Inte kom jag med på noseworken i Hallstahammar heller! Zorro kom minsann med men då upptäckte lillmatte att de var i Sälen då så de fick lämna återbud. Jag var 44:e reserv så det hjälpte inte mig direkt. Jag har avancerat till 36:e reserv 🙃. Zessa kommer säkert med till Uddevalla för där var det inte lottning utan "först till kvarn" och matte är jättesnabb. Matte sa att jag ska få åka på en nybörjar-rally senare i vår. Jag bara undrar, HUR roligt är det!! 

Just nu tränar vi mest trick men om en månad ska vi åka tillsammans med lillmatte, Zorro och Bonzo till ett ställe där Zorro vunnit 3 timmars träningstid och där det är helt inrett för noseworkträning! Det ligger någonstans mellan Norrköping och Nykoöping tror jag och det ska bli jättekul 😀.

Förra veckan var jag och Zessa på promenad med en stor svart hund som hette Nero. Han var invandrare och kom från Irland där han varit gatuhund innan han hade turen att få komma till Sverige. Förutom matte, vi och Nero så var det Neros "extramatte" med. Hon hette Ann-Katrin och matte och hon var bästa vänner när de var små en gång i forntiden. Matte hade inte träffat henne på över 40 år men nu har hon flyttat till Närke. Ni ser oss alla på fotot, ja inte matte förstås men någon var ju tvungen att ta kortet och hon har fortfarande lila hår så hon gör sig inte på bild ännu! Det bästa med promenaderna är fikat tycker jag och det tycker Zessa också.

Just nu är vi i Fjällbacka. Förutom att träna och gå långa promenader håller matte på att skanna av en tjock bok. Hon har försökt köpa den i 2 års tid men inte lyckats så nu har biblioteket skickat efter den åt henne från ett annat bibliotek. Den handlar om alla som är från en liten ort som heter Anundsjö och är på 606 sidor!! Matte säger att egentligen borde hon tvinga lillhusse eller kanske hans pappa Tonny att skanna av den eftersom det är deras fel att hon måste läsa den. Själv har hon inga anor i Ångermanland. Apropå lillhusse så har hans DNA-prov anlänt till Houston nu. Raketfart, tog bara 5 veckor per post 🙃!! Nu får vi se hur många tusen släktingar han får träff på. 

Matte, husse och lillmatte skulle starta varsitt nytt bolag före jul. Husse ville att hans skulle heta Ledstjärnan efter MIG 🤩men det blev inte godkänt för det var sååå många som tyckte det var vackert att det var fullt upptaget redan! Lillmatte ville att hennes skulle heta Sagaris efter vår kennel men det gick inte heller för det kunde förväxlas med ett som hette Sagari sa de 🤔 det tycker inte jag men det är Bolagsverket som bestämmer säger matte. Mattes förslag gick igenom direkt men så var det ett väldigt tråkigt förslag så jag förstår att ingen valt det tidigare, hon tog namnet Lentigo som är en hudfläck! Hon kunde ju iallafall lagt till benigna så hade det blivit lite roligare 😀.

Matte fick klar boken till Freja iallafall. Den heter "Mormor och mormors släkt" och handlar om mattes släkt. Vissa avsnitt var riktigt ruskiga t ex om hennes farfars farfar som dog på fängelset Långholmen efter att dömts för andra "resan stöld" till "vatten och bröd i 4 veckor". Jag tyckte inte det lät så illa men matte berättade att det var typ som dödsstraff eftersom de flesta inte klarade sig utan ex salt eftersom de var så magra och dåliga från början. Jag tror Freja får läsa det kapitlet när hon är lite större 🙂!!

Apropå tjock bok så kom det en i brevlådan förra veckan och matte sa att den var till mig och kanske lite till Zessa. Hoppas hon inte tror jag ska läsa den! Den heter "från plan till plan" tror jag. Min plan är att gå och lägga mig nu för husse har redan borstat tänderna 🙂. 

Jag får berätta mer om planerna nästa gång!

Slick på alla från Tazza 💋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan