8. mar, 2022

Årets första bad i dubbel bemärkelse!

Vaff

Häromdagen tog jag årets första simtur. Vi var ute på promenad allihopa och husse tyckte vi skulle gå genom en liten skog på hemvägen. Då kom vi fram till ett djupt (flera meter) och brett (en meter) dike där vi gick som uppe på en vall längs med. Jag tyckte det såg kul ut och rusade ner och provade om jag kunde hoppa över 😀. Det kunde jag. Men sen skulle jag hoppa tillbaka och då landade jag mitt på isen som var ynkligt tunn! Plopp sa det och så var jag under vattnet 🤪. Det var bara att sätta igång att simma! Lite svårt faktiskt att komma upp för isen var så tunn. Jag såg att husse just tänkte hoppa i han också men han hann inte för "tuff tjej reder sig själv" och jag tog mig upp på rätt sida. Det var rätt kul faktiskt och sen blev jag superpigg och sprang som en tokig i skogen så till slut sa matte att jag var tvungen att ha koppel! 

När vi kom hem fick vi bada allihop! Sandie sa att det var mitt fel att hon tvingades bada men det var det inte alls för matte hade sagt flera dagar att hon nu var så smutsig att hon bara MÅSTE bada. Sandie sa att hon inte alls var smutsig och att har man en bra pälskvalitet så rengör den sig själv och man faktiskt aldrig behöver varken schampo eller balsam. Trots detta fick hon båda delarna och var jättesur. Jag och Zessa badade också, vi torkar jättefort men Sandie var invirad i en stor gosig filt och satt i knät en en timma men var ändå blöt 😲! Husse fick starta en brasa och då torkade hon äntligen. Hon tänker inte bada mer på länge nu men matte sa att fram i vår ska hon få gå till en "frisör" och klippa sig helt och hållet så hon inte behöver vara så varm i sommar. Stackars frisör säger jag 😎.

Vi har tränat mycket på att gå nu också för på söndag ska vi tävla i Kungsör. Zorro ska också vara med men han tävlar i klass II. Jag har bestämt mig för att slå Zessa! Det bryr sig inte Zessa om för hon tycker det där med gå-tävling är "så där". Matte har bytt låt igen åt Zessa så nu har hon "Doktor E Munk". På slutet ska hon välta en liten röd flaska med doktorns droppar, det är hon jättebra på och hon tycker allt före vältandet av flaskan är onödig utfyllnad. 

Imorgon börjar jag på en trickkurs på ett schäferställe som heter Hardstyle. Jag förstår inte varför någon som utfört över 100 trick ska behöva gå en kurs 🤔 men matte säger att det alltid är nyttigt att gå på en kurs! Nja, vi får väl se, schäfrar är inte mina favoriter men det kanske är andra med på kursen också. Jag har aldrig sett en schäfer som gör några trick, de brukar bara göra trista saker som hämta en apport och gå fot.

Matte har också en ny bok som hon säger är "fantastisk". Zessa tycker också den är ganska bra, i första kapitlet fick hon kyckling om hon lekte med en jättekul räv! Jag fick däremot leka med räven om jag åt halvdant godis! Olika falla ödets lotter som de säger. I nästa kapitel ska vi göra en start över ett band mellan 2 koner och gå 10 steg (mattes steg) och sen får vi godis eller leka med räven. Låter klart överkomligt 😎. 

På lördag ska vi åka med Zorro och lillmatte till ett ställe där man tränar nosework. Zorro vann träningstimmar där på tävlingen i Norrköping så nu ska vi träna på olika speciellt utformade noseworkceller. Zorro och Zessa ska tävla nosework helgen efter men jag blev bortlottad på den tävling matte anmält mig till 😠! Fast hon har lovat anmäla mig till fler tävlingar i vår och lottar de bort mig igen blir jag arg!

Häromdagen kom ett paket till oss med tre nätdräkter. En till Zorro, en till Zessa och en till MIG! Varför skulle JAG behöva en antikissdräkt, jag kissar aldrig inne. Matte sa att den var lika bra som antilöpdräkt och jag behövde inte ha den annars. Men jag tvingades prova den på direkten. Det var blommor på banden men jag tyckte inte det hjälpte upp den så värst. Matte tyckte den var jättefin iallafall. Zessa fick använda sin när vi var på kalas i lördags hos Zebbe, Alf och Birgit för hon har "revirpinkat" där tidigare 😮 och matte ville inte hon skulle få chansen igen. Jag uppförde mig perfekt och satt på Alfs axel som ni ser på bilden. Han blev rätt förvånad, han hade konstigt nog aldrig haft en hund på axeln tidigare!!

Nej, nu blir det taco så jag måste provsmaka osten och tomaterna (har har redan testat köttfärsen, den var jättegod).

Slick på alla från TAZZA 😘

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan