3. maj, 2022

Idel framgångar!

Vaff!

Vi har varit och hälsat på Bonzo, Zorro och Zella. Alla tyckte att jag borde ta hand om Zella och leka med henne men det gjorde jag INTE! Men hon störde inte värst heller, iallafall inte mig. Matte sa att hon var så söt men jag säger bara att hon kommer bli en väldigt rasotypisk chihuahua om hon ens har turen att bli en chihuahua. Matte tror inte det!

Zella älskar Bonzo men Bonzo älskar inte Zella. Hon vill sååå gärna sova tätt intill honom och en dag slickade hon honom på nosen. Det var dumt gjort, hon fick en skarp tillsägelse då. Zessa tyckte synd om Zella så hon fick sova med sitt huvud på Zessa när vi var där. Men Bonzo är egentligen jättesnäll så nu låter han Zella sova brevid honom i sin nya hundbädd som Bonzo lagt beslag på och räknar som sin.

Idag skulle Zella vara i en komposthage men hon klättrade ur den på nolltid. Lillmatte funderar på hur hon ska kunna hålla henne instängd på kursen på söndag, hon kanske måste köpa något rymningssäkert 🙂. Matte säger att Zella ska få en egen sida här på vår hundsida! Det tycker jag är onödigt och då måste vi döpa om sidan om hon inte blir en chihuahua.

Själv har jag visat att jag är den stjärna som jag alltid sagt. När vi kom fram till Fjällbacka senast fick matte ett sms klockan åtta på kvällen att jag hastigt fått en plats på noseworktävlingen dagen därpå 😀. Matte och husse fick boka om det vi skulle göra på lördagen och så åkte matte och jag till Uddevalla. Matte verkade inte ha så stora förhoppningar och husse sa innan vi åkte att "det kanske är onödigt att flänga iväg när hon inte tränat ordentligt". Matte "gick banvandringen" på datorn och sa till mig att "hoppas vi inte får inomhussöket i hyvleriet först iallafall". Det fick vi såklart 🤪! Jag fick köra lite agility och hoppa över en sorts järnbalkar på golvet men det gick fint och jag visade matte var gömman var. Hon blev jätteförvånad när det var rätt, fattar inte varför, jag är stensäker ju. Utomhussöket var enkelt, jag tog det nästan direkt och sen var det lådsöket. Där kom det en kastvind så den rätta lådan blåste rakt upp på nosen på mig. Klart jag hoppade undan men jag visste ju att det var den så jag gick tillbaka och visade matte. Sen var det bara fordonsöket kvar och för första gången var det TRE fordon. En vanlig släpkärra, en hästkärra och en vanlig bil. Jag klarade den också och fick 100 poäng och DIPLOM! Matte nästan grät av glädje och husse sa att vi skulle fira med stora ben på kvällen 😀.

Sen var jag och Zessa på freestyletävling i söndags. Zessa tyckte det var onödigt, hon gillar inte freestyle värst om hon inte får kyckling efter varje konst. Jag dansade till Cha-cha-cha-chihuahua utan en enda kycklingbit men i första klassen strulade det lite i början men jag blev iallafall "Domarnas Val" och fick en stor rosett. Jag tror jag älskar dom domarna 😘. I andra klassen satte jag alla våra trick och matte var så nöjd. Ännu mer nöjd blev hon när det visade sig att jag kommit sexa och fått min första uppflyttning 😎 och ytterligare en rosett! Vi firade även det med stora ben på kvällen och husse tyckte hag varit såå bra. Jag måste nog få större plats på rosetttavlan i Fjällbacka snart.

Igår var Sandie, Zessa och jag på brukshundklubben i Örebro och blev fotograferade av Ronja när vi körde agility. Hon ville träna på att fotografera små hundar och agility så det passade bra, vi är både små och kan agility 🙂. Vi ska få fotona när de är klara, det ska bli jättespännande att se hur snygg jag är. 

Så som ni ser har det nästan bara hänt roliga saker. Det enda tråkiga är att igår fick vi veta att Bonzo har jättehögt tryck i ett öga och måste operera bort det. Nu ser han ju ändå inget med det ögat och han kommer må mycket bättre efter operationen säger matte men det är ändå trist att behöva åka till veterinären 😥. Han ska kanske få en slick på nosen av mig med 😘. 

Bilden den här veckan blir på dem som det är mest synd om just nu, Bonzo och Zella alltså 😀! 

Slick på nosen på er alla från Tazza 😘

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan