6. aug, 2022

Sorgligt och roligt om vartannat!

Njoff!!

Nu har jag dåligt samvete för att det var JÄTTELÄNGE sedan jag skrev!! Men matte brukar säga att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge så i så fall blir ni väl bara glada för att jag skriver nu 🙂.

Det har hänt mycket sedan sist. Jag tar de jättetråkiga sakerna först 😥. Zessa och Zorros fina syster Siri har dött 😥! Hon blev väldigt hastigt sjuk och dog bara någon dag efter. Zessa är jätteledsen för det, hon tycker att Siri var en av hennes absolut bästa vänner. Själv är jag sååå ledsen för att min fina morfar Elton också har dött. Han var världens bästa morfar och vi bodde tillsammans när jag var liten, innan jag flyttade till matte och husse. Vi hoppas att både Siri och Elton har det bra och kanske så tar GMF hand om dem 😘. När himlen var så fin i början på sommaren sa minimatte Alma att "nu har gammelmorfar gjort himlen fin" 🙂. 

Bonzo har opererat bort sitt ena öga, det var sorgligt men också roligt att det gick bra. Det trodde matte hela tiden att det skulle gå men lillmatte var jätteorolig och när hon lämnade Bonzo på veterinärstationen sa veterinären att "jag vet inte hur det ska gå", allt bara för att gallsyrorna var höga. Matte tyckte det var på gränsen till tjänstefel att säga så och var inte ett dugg orolig för gallsyrorna. Som vanligt hade matte rätt 😀 Bonzo mår alldeles utmärkt oavsett gallsyror och öga (som han ju ändå inte kunde se med) 🙂.

 Nu måste jag skriva om roliga saker också så ni inte blir helt deppade! Jag har lyckats jättebra på tävlingarna och har nu fått TVÅ uppflyttningar i HTM och en till i freestyle!! Nu behöver jag bara en till i varje klass för att få mina första titlar 🙂. Zessa lyckades efter över 20 tävlingar att ta sin tredje uppflytt i freestyle klass 1 och är nu innehavare av titeln FDI 🙂. Matte har anmält oss till en tävling långt borta i Ulricehamn för att vi ska få chansen att bli HTMI båda två och jag FDI. Tyvärr verkar halva tävlingen vara utomhus och det är inte vår starka sida (det finns ju sååå mycket annat att koncentrera sig på då) men vi får väl se. Troligen bryter matte ihop om ingen av oss lyckas ta en uppflytt när vi åker så långt!

Icke-chihuahuan Zella har vuxit men inte blivit så mycket klokare enligt mig. Matte påstår att hon verkar både smart och läraktig men jag undrar bara "var då"?? Än så länge har hon respekt för oss alla men alldra mest för Sandie 😎. Försöker hon något där så får hon veta att hon lever och det har hon lärt sig också!

Appropå Sandie så fick hon åka till "Pudel-Mia" strax före sommaren och klippa sig! Gissa om hon såg ut som en korthårig chihuahua efter det! Inte ens lillmatte kände igen henne. Första två veckorna tyckte hon att det var kallt men senhar hon stortrivts i sin "nya" päls och nu ser hon ut som när hon var tre år ungefär. Ingen kan tro att hon fyller 16 år nästa tisdag!!

I veckan var vi i Linköping och firade minimattes treårsdag 😘. Hon fick golfklubbor av GMM så hon jobbar på att ta grönt kort nu. Hennes favorit är annars Zessa och Zessa är fantastisk med sitt tålamod. Hon till och med frivilligt hoppar upp i soffan och lägger sig brevid minimatte som då läser en saga för henne 🙂 och med väldigt ljus röst klappar och säger "lilla du". Jag tycker också om minimatte och det kan ni se på bilden att vi är jättekompisar. 

Jag lovar att det inte ska ta lika lång tid till nästa gång! Nospuss på er alla från

världens bästa TAZZA 😘💋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan