10. sep, 2022

Sorg

Vaff

Precis som i England har vi nu också "landssorg" eftersom vår drottning också har dött 😥. Sandie dog förra fredagen efter att hastigt blivit dålig och precis som drottning Elisabeth blev hon mycket gammal. Skulle man räkna ett hundår som 7 människoår så blev hon 112 år! Precis som drottning Elisabeth jobbade hon in i det sista, inte för att hon var tvungen utan för att hon ville det. När Zessa eller jag tränade trick satt Sandie och småskällde för att det skulle bli hennes tur att få träna. Sina sista trick som matte spelade in utförde hon 2 dagar innan hon dog. Det gjorde att hon igår, precis en vecka efter sin död fick titeln Amerikansk Avancerad Trickhund - masternivå (ATD-masters). Zessa och jag fick samma titel också för vi har tränat jättemycket.

Nu ska Zessa och jag gå vidare till först Amerikansk Expert Trickhund - masternivå och därefter Amerikansk Trick Champion 😎! Sandie har redan spelat in en del trick till de högre nivåerna och om det är tillräckligt många kommer matte att skicka in dem också för att hedra henne 😘. Jag ska också fixa mina sista trick för att bli "Professionell Chihuahua". Det har Zorro blivit nu så jättegrattis till honom 🤩. Jag håller på att träna på "vändhopp" och backa långt. Zessa tränar på att sitta på mattes rygg och spana samt "vändhopp" hon också men hon kan det redan och vänder jättebra så hon tränar när matte står mer upp nu.

Ni kanske undrar varför vi tränar så mycket trick men både Zessa och jag håller på att sätta ihop våra freestyle klass 2-program och då måste man kunna mycket mer. 

Förra helgen var jag på Rallytävling. Den var för nybörjare, lite B tycker jag för jag räknar mig faktiskt inte som nybörjare i någonting!! Fast det kanske menas att det är matte som är nybörjare 🤔. Iallafall tyckte matte det gick dåligt men vi hade en klass till kvar och där tyckte matte det gick bra. Domarna tyckte prcis tvärtom!! I första klassen fick jag 86 poäng, matte fattar fortfarande inte hur det gick till. I den andra klassen fick jag först 51 p, matte var chockad! Sen upptäckte hon att de dragit av 20 p för en felövning så matte gick bort till domare och frågade om det var något nytt att man fick -20 för det felet. Det var fel, man skulle bara ha -10 så då hade jag plötsligt 61 p. Matte anser att jag hade 71 p eftersom jag inte alls satte mig först innan jag gjorde ligg men hon tror att domaren inte såg det alls för hon satt bakom en bit ifrån och hade väldigt dålig sikt på den övningen. Vi dissar det och går vidare säger matte 🙂.

Till sist så sätter jag in den sista bilden på Sandie som togs bara några timmar innan hon dog. R.I.P vi saknar dig så allihop. Matte glömmer tiden för mat ibland nu för det var alltid Sandie som höll ordning på det och sa till när det var dags för mat, om det var slut på vattnet och att vi alltid skulle ha 2 ben på kvällen. Zessa och jag jobbar på att ta över uppgifterna men vi är inte riktigt "där" ännu.

Slick på alla från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan