2. okt, 2022

Problem med en grävling!

Vaff!

Vi har problem med en grävling! Ja, inte jag personligen. det är mest husse och matte som har problem. Nu tror ni kanske det är med vår "egen grävling" Zella men det är det inte (den här gången 🤪). Hon sköter sig bättre och bättre efter coachning av flera kunniga personer, bl a hennes bror Diesels husse. Nej, åter till problem-grävlingen. 

Det började med att en del av vår gräsmatta var uppgrävd i Fjällbacka. Husse trodde det var ett vildsvin och då bröt matte nästan ihop och krävde stängsel runt hela marken. Husse sa att det nog skulle kosta minst 100 000 kronor och då var matte benägen att sälja istället 😲. Vid lite närmare inspektion och diverse konsultationer på google visade det sig dock att det rörde sig om en grävling. Vi kunde också se den komma gående på vår övervakningskamera.

Husse började med att låta Mickan, vår robotklippare börja gå enbart på natten. Det höll grävlingen borta några nätter men sen var den tillbaka igen. Jag tror den blivit lite förtjust i Mickan 😘. Då läste husse att starka främmande lukter var bra så matte åkte och köpte en liter diesel. Visste ni att man kan köpa bara en enda liter diesel! Förr var man tvungen att köpa minst 5 liter men den har väl blivit så dyr nu att det är okej att bara köpa en 😀. Husse dränkte brunnslocket mitt i gräset där den grävt som mest och så lite på stenarna runt ikring. Den här grävlingen tyckte inte det var det minsta otrevligt utan grävde lika mycket den natten också. 

Nästa kväll (efter att han reparerat skadorna för femte gången) monterade husse upp en stark strålkastare som tändes vid rörelser och lade fram luftgeväret på bordet. Hans idé var att grävlingen inte skulle gilla det starka ljuset och att han själv skulle skjuta ett skrämskott när den kom. Rörelsevakten fungerade mycket bra, ljuset tändes vid varenda fluga som kom förbi, övervakningskameran såg inte grävlingen som verkade tycka att det var bra med lite belysning under arbetet! Uppgrävt igen på morgonen alltså trots att både husse och matte var uppe i omgångar under natten. 

Nu tröttnade matte och sa att grävlingen måste skjutas 😮!! Husse sa att det finns ingen som vill sitta här en hel natt för att skjuta en grävling som man inte ens kan äta. Då googlade matte "jägarexamen" och det visade sig finnas snabbkurser online. Jag tror det finns någon hake med "praktiskt prov" eller så men matte var bara intresserad av att snabbt kunna köpa ett vapen. Det gick iallafall inte så fort att hon redan idag kunde inhandla det och husse läste då att grävlingar (och även rådjur) ogillar blodmjöl. Matte hade inget blodmjöl men ansåg att blodpulver är ungefär detsamma så hon strödde ut massa blodpulver på hela området. Bara en timma senare kom rågeten med sitt årskid och jag kan nu rapportera att de ÄLSKADE blodpulver. Så nu kommer våra rådjur ha toppenbra blodvärden och finaste pälsen i hela skogen 😎.

Sen åkte vi till Kumla efter att husse ställt kameran så att han varje dag kan inspektera förödelsen online 🙂. Matte tänker ragga upp en jägare på något sätt för hon är tveksam till alla humana metoder. Dessutom funderar hon på att påbörja jägarkursen för att vara förberedd om det kommer andra objudna gäster. Husse säger att han ska skaffa en bur som ska gillras med sirap och fånga grävlingen i. "Vad ska vi göra med den sen då" säger matte och då svarar husse att den ska få åka på en lång resa till en ny bostad. Så säg till om ni vill ha en grävling 😀🤪.

Vi har gjort annat än att jaga grävlingar, Både Zessa och jag har klarat Chihuahuacirkeln nivå 2 med TVÅ stjärnor (det är det mesta man kan få). Det är bara Zessa och jag som klarat det ännu. Zessa lärde sig "spela död" på bara 20 minuter, snacka om snabblärd! Själv överaskade jag matte med att klara fjärrdirigering 3 meter med ligg ännu snabbare, jag behövde bara 5 minuters träning. Matte var lite chockad och undrade vad som hindrat mig att utföra det momentet de senaste 2 åren då vi tränat. Jag sa bara att inte haft någon lust tidigare, hade inte sett någon mening med en så fånig övning men nu gällde det ju 2 stjärnor 😀.

På bilden ser ni Bonzo, mig, Zessa och på golvet Zorro när vi var i Linköping förra helgen. Det var en jobbig helg för jag löpte så Zorro ylade en del! Han fick ha byxor och sitta i bur, det gillade han inte!

Nu ska Zessa och jag tigga ost när matte river till taco, det är jättegott! Om ni har några andra bra förslag angående grävlingbekämpning så får ni höra av er.

Slick på nosen från TAZZA 😘

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan